Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirationen kom efter att sett en ljuseffekt i Windows Media Player


Allt skapat *

Ett rör skjuter ut i intet
det som finns bortom
vårt förstånd
Det vi inte ser
men som finns.

Röret innesluter
hela vårt universum.
Allt det som vi är
allt som varit
och allt som kommer.

I det lilla
finns det stora.
I allt som är stort
finns det lilla.
Du och jag
och alla andra
som evigheten tillhör.

På samma sätt
som vi skapar våra liv.
Skriver våra dikter
noveller och romaner.
Så finns det en skapare
till allt som vi ser
till allt som vi känner.

Allt omkring oss är skapat
på samma sätt som vi
är skapade.
I andra universum
i andra galaxer
finns andra skapelser.
Kanske lika oss
eller helt annorlunda.

Men skapade av
en och samma skapare.
Alla existenser
i ett oändligt rörsystem.
Ut i intet
bortom tid och rum.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-19 01:04



Bookmark and Share


  walborg
Din fina tänkvärda text får mig återigen att citera Blaise Pascal:
"Tankar från ett grässtrå.
Jag söker inte min värdighet i yttre åthävor utan i min inre förmåga att tänka klart. Att äga gods och guld är av noll och intet värde jämfört med detta. I rymden omsluter universum mig som ett försvinnande flarn. I min tanke omsluter jag universum."
2012-08-29
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP