Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinnenas trädgård

I mitt eget inre
där jag får vila och sinnesro.
I sinnenas trädgård
får jag lukta på de vackraste blommor,
och få ro i en orolig själ.

Jag får sitta till bords
i sinnenas trädgård.
Får njuta av det som världen utanför
inte kan erbjuda.
I mitt eget inre får jag en stund vila
från en krävande omgivning.

En dag ska komma
då jag av ålder får sitta
allt längre i sinnenas trädgård.
Den dag då min själ förbereder sig
för den sista resen.

Jag får allt längre tid på mig
för att lukta på de vackraste blommor.
Får sitta till bords för att njuta
av det som Gud har förberett för mig.
Allt är färdigt
och allt är redan betalt.

Sinnenas trädgård
rymmer ett universum
där jag får vara.
Inget stör mig i min inre resa
bland dofter och blommor.

I sinnenas trädgård
kan jag tryggt vänta,
på den sista stunden i mitt liv.
Där är en bra plats att få dö.

Här kan jag följa blommornas levnad,
från vår till sommar och till höst,
tills vintern lägger allt
under ett värmande täcke av snö.

I sinnenas trädgård
kan jag lättare förstå
att livet är skört och bräckligt
som en blomma på sin stjälk.
Jag vet att dagen kommer
då jag liksom blommorna vissnar ner.

Min själ är fortfarande ung
och här i sinnenas trädgård
får jag springa över doftande sommarängar,
som i barndomens dagar.

Men ingen omkring mig
ser hur jag dansar runt i en yster dans.
Alla tror att jag bara sluter min ögon
och vilar.
För sinnenas trädgård är en märklig plats
där jag är mig själv.
Där jag kan leva upp
trots att minnet ibland inte alltid hänger med.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 761 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-05-20 12:01



Bookmark and Share


  walborg
Sinnligt, ömsint om livets borttynande i stor frid och skönhet
2012-08-29

  Monika A Mirsch VIP
Vilken skön dikt som smälter in i hjärtat och gör natten ljus.
2011-11-18

  anits VIP
En underbar berörande dikt
2011-10-03

    ej medlem längre
Ja du! Jag hoppas verkligen att det är just dessa tankar som de gamla har som bor på tex särskilt boende.
För visst känns det att det finns ett hem där själen får vila underbart och förberedande inför sista resan.
Jag jobbar själv timmar i äldrevården och har gjort så i nio år.
Ögon sluts ofta och många vill ej ha dem öppna. Så jag hoppas att det är för dagdrömmarna och ej för uppgivenheten som så ofta speglas utåt.
Oerhört välskrivet och med en känsla av hopp.
Tusen applåder värd!
Cissie
2007-06-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP