Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan vara ett samtal mellan två människor, djur eller varför inte mellan Gud och Djävulen...


Samtal på \"ämnes\" nivå...

Ett samtal mellan två...

- Hu! Så jag ser ut idag!
- Va! Du! Ja men jag då!
- Nä du ser ju bra ut.
- Va då, fläckig och dan...
- Men jag då, en repa...
- Men du bli iaf inte fläckigare för varje tvätt som jag!
- Nä, det är sant. Men repig varje gång jag jobbar.
- Inte nått lätt liv vi har du...
- Nä... Vad ska du göra idag?
- Vet inte, men nån sa nått om koka ris. Å du vet väl hur det blir då?
- Stackars dig, inte nån snygg syn då eller.
- Nepp, en fläck för varje korn... Men du då?
- Vet inte, kanske slipper allt idag.
- Lyckos dig! (klonk!)
- Akta! Jag blir ju bara mer repig ju!
- Förlåt, inte meningen...
- Du får ju iaf göra nått idag du, en annan får bara samla damm och det är inte så \"lyckos\".
- Du kan få fixa riset om du vill...
- Menar du det!
- Ja, om du vill så.
- Åh, tack! Det gör jag gärna!
- Ok, då fixar jag Te-vattnet, lagom syssla för mig idag.
- Oj, nu kommer dom, tyst!

Ett samtal mellan två kastruller, en rostfri och en aluminium...




Övriga genrer av apokryf
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-22 07:39



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Förledd och förlorad i ord ledd till ett leende i slutet. Läcker vardagspoesi. *A*
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

apokryf
apokryf