Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Västra Nyland, svensktalande del av Finland Trollshofvda, litet samhälle i samma Finland


I Franciskus fotspår

Gick på en grusväg
i Västra Nyland.
I gruset såg jag några fotsteg
ett av dem hade hejdats,
där satt en fjäril.

Fortsatte att gå tills jag såg
ännu ett fotsteg som hade hejdats.
I en buske
sjöng några fåglar.

Någon hade gått på vägen före mig
och försiktigt valt sin steg.
Aktat en fjäril
som satt på grusvägen.
Stannat och lyssnat på fåglars sång.
och bett en bön för dem.

Kom fram till en kolugn
som byggts om till ett kapell.
Där slutade fotstegen
och jag kände,
att Franciscus från Assisi
hade gått på en grusväg
i Trollshofvda.





Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 529 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-21 22:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så genomfin.
2014-01-30

  anits VIP
Vackert
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP