Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I drömmens land


Havet och snäckan

Där låg den

snäckan

som sjömannen

tagit hem från sina

resor

i främmande länder

Varsamt tog jag snäckan

bar den mot mitt bröst

lade mig sakta i gräset

med snäckan vid mitt öra 

Berätta om havet bad jag snäckan

snäckan berättade 

 om rullande

vågor mot vita stränder 

om stormar

som bröt sönder allt

 på dess vrålade vågor 

om alla människor och skepp

som havet begravt 

Jag slöt mina ögon

följde med havet

ut mot det okända

i min famn höll jag

snäckan

med havets brus. 

 

 

 




Övriga genrer av Gunilla Söderström Hallström
Läst 658 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-22 12:06



Bookmark and Share


    OriginalOfTheSpecies
Jag gillar dina dikter!! Inte så där tillkonstlat, det känns som att du jobbar mer med vad du känner än med att få till rim och vass ordföljder, vilket ibland liksom förtar känslan...tycker jag iallafall..
men det är kanske bara för att jag själv är så dålig på att rimma..haha.
kram
2007-05-23

  Sunlight
En sådan fin drömsk resa... vilka hemligheter som kan gömmas i en snäcka...
Så vackert skildrat!
2007-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Söderström Hallström
Gunilla Söderström Hallström