Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig kriga ifred

Hon tar en mustugga av smörgåsen
men spottar ut den lika snabbt igen
och släpper förskräckt
den torra brödbiten med ost
på golvet.

Mat är tabu
hon får inte äta
då är hon svag
och det vill hon inte vara
för då kommer de åt henne
kommer åt hennes själ
så hon sparkar bort mackan
och lägger täcket över huvudet.

Hennes magen skriker
revbenen skaver mot madrassen
men hon vet att kroppen bara ljuger.
Hon är så tjock att hon inte borde kunna röra sig
hennes lår gnider ju mot varandra när hon går!
Varningsklockor ringer i öronen
men hon har valt att aldrig tillåta sig att lyssna på dem.

Stilla ligger hon i sängen
känner smaken från brödet i munnen.
Lika bra att gå och spy.
Mat är tabu
och hon tänker inte förlora nu




Fri vers av Paulina
Läst 488 gånger
Publicerad 2005-03-11 23:51



Bookmark and Share


  Gizela Svensson
Så otroligt stark, man känner tårarna som bränner innanför ögonlocken, de som också är tabu. Du målar upp en hel livshistoria på några få rader, och visst har du lyckats! Det är bara allt för otroligt, men å andra sidan är du duktig, så varför förvånas jag? :)
2005-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Paulina
Paulina