Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker på mina två hjältinnor - farmor och mormor


Gammel-Annas nya horizont - II

 


Gammel-Anna strövar i den villande skogen
På vägen som leder bort,
men som också leder hem
Skuggar sig vid Bhodi-trädet
Möter Siddhartas blick
Vet att livet är evigt

Gammel-Anna vandrar i Getsemanes örtagård
Ser himmelens spegelbild på jorden
Beskådar liljorna på marken
Hittar silver i gräset
Möter Trädgårdsmästarens blick
Och vet att kärleken är evig

Gammel-Anna knackar på porten nu,
Hon hittar inte nyckeln
Kan inte komma in
Ser då pärlorna på farstubron
Läser budskapen från Gabriel
Känner Mikaels beskydd
Och vet att hon kommit fram

Trygg i vetskapen
att
allt har sin tid




23 maj 2007




Fri vers av Miset
Läst 398 gånger
Publicerad 2007-05-23 13:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Miset
Miset