Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min bästa vän. Igen. Kärlek tål att upprepas.


Solen & jag, alltså




Jo, jag har semester

och som du vet
betyder det att jag får någon slags kontakt
med the essence of the better me

sömn, vila, tystnad
och muskelansträngningar
tills huden spelar över halsen

sömn, vila, tystnad
så försök inte lura mig, gosse
det som aldrig hånler bakom mina solglasögon
är röntgensyn

och jag älskar dig
när jag vet att du tvättar snoppen
för att du ska få besök ikväll

det är där och då
jag älskar dig så kolossalt mycket

när du säger att det inte betyder något
fast du köper lambipapper
och som av en ren tillfällighet
råkar ha morgonrocken
tvättad
vikt
struken
i raka rader

hur du liksom paketerar
människor

i dina aldrig hånleende
har jag alltid varit
ung, vinter, mörk, vacker
och outsägligt ensam

sen förklarar du att jag är en sån
som liksom paketerar
människor

du vill ha mig så
och jag låter det vara så

liksom hur mina läppar
blev till stenhårda kastanjetter

kommer du ihåg?

du trodde på tyfus
kolera
ja lepra – minst!

jag bara grät och vankade
med en meter iskub
mellan benen

och jag älskar dig
för det är årstider som passerar
(jag har slutat tänka i år)

varje gång solen öppnar mig bakifrån
har jag ingen aning om
för vilken gång i ordningen
du och jag ligger, lapar, strandade
liksom hungriga myror
radar upp sig
längs kanten av ett sockerdike

just där och då

har jag bara fullt upp med att konstatera
hur varm den är
och hur väl vi fungerar tillsammans

så försök inte lura mig, gosse
jag bara vet

Solen & jag alltså
du & jag, vännen.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 443 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-24 11:42



Bookmark and Share


    Erika H
så vackert flyter inte ens glödande lava
som dina ord ur vulkanutbrottet
hänförd, betagen... unika väsen, du skriver rakt in i min själ... så vacker text
vet inte vad jag ska säga... jag är faktiskt stum

fantastiskt...
2007-05-24

  madinsane
kärlek tål att upprepas.
och du gör det som bara du kan.
2007-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia