Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndag morgon

Måndag morgon, och allt jag har är 3 kronor och en död fisk
ingenstans att lägga mitt sinnes fulla bruk
Vet man före man förlorar?
Eller är detta bara en tillfällig morgon?
Har jag jagat molnen som en dåre med håv?

Rimbaud i jeans,
Rimbaud i jeans.
Verlaine i fickan?

Han såg på mig med ögon av fiolsträngar.
På mig, pojken med fotsulor av bris.
Ack, en långsam väntan gryr.

Släpp in mig, ni skuggor-
låt mig se er, i landet där ingen finns.
Kom! Vi går!




Fri vers av Jack M
Läst 241 gånger
Publicerad 2007-05-25 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jack M