Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i natt kommer åskan

I Natt kommer Åskan
Roströd rullar den över oss rädda
Alla vi rädda som väcks ur vår dröm
drömmen vi när att bli ombesedda

Uppmärksammade
och lite omtyckta
bara lite grann
För att hålla åskan avstånd
sprängande hästarans spann

Hovarna som blänker i ögonvrån
med skräckens vassa lans
åskan kommer i natt
skyarna bär bländande blixtars svans

Med svaga svärd skall jag möta dig nyvaken
stå rädd i rädd i regn och åska - sårig och naken
drömma och hoppas
lystra och tro
att med åskan i natt
en ny dag
kommer att gro

*

Efter åskan i natt
må min rädsla återstå
men jordens alla buskar och blad
åtminstone lite väta få




Fri vers av lars leonard
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-27 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lars leonard