Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\'den som berättar historierna styr världen\' - hopi-indianskt ordspråk


destination




och alla nätter, alla städer
all sprit, alla cigaretter
alla dikter, alla sånger
alla knytnävar och allt du trott
allt brinner ut
allt fräter ditt ansikte
visar ett söndertatuerat kranie
med hål av minnen
stirrandes tillbaka
i en naken spegel

och dessa inpyrda lokaler
dessa orgasmer
som fungerat som startskott för flykten
dessa tungor fastspikade i käkarna
dessa ologiska scenarion
dessa ackordföljder
som bara avslöjar din röst
hur ihåligt den ekar
när den står ensam med
ord som betyder något


allt bara slarvas bort
och du harvar på

år efter år


och snart slocknar strålkastarna
billyktorna kysser ditt kött
snart kommer hösten igen
snart klipper någon av livslinjen i din hand
snart går du på repeat
blir en repris
av en sitcom ingen jävel
orkar bry sig om


allt bara slarvas bort
men du harvar på

dagar och år

destination ingenstans överallt

alla vägar leder hit
alla skratt föddes här
all kärlek, alla frön under huden blommade
blev groteska tistlar blev
söndermalda tankar
blev ohållbara illusioner

något måste ge med sig
där du harvar på

dit du är på väg













Fri vers av Robert W
Läst 630 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-29 23:11



Bookmark and Share


    Donna
...insiktsfullt och naket...med patos för det hopplösa...men bakom allt anas en klokskap som bara erfarenheten kan ge...it´s your choice...
2007-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W