Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av ett program jag hörde på radio.


Flickan och golvläggaren

I ett kvarter gick en vicevärd en dag runt på inspektion
Mot sina hyresgäster han blev tvungen att ta ton
Han höjde sin röst och sa;
Vår förenings golv, nej, de är inte bra!

Golvläggare anlitades till hösten
Men för en flicka i en av lägenheterna nya golv var långt ifrån trösten
Var dag och natt hon satt och läste till någon tenta
Medan hennes vänner och intressen evigt fick vänta

Sin bästa vän hade hon inte träffat på tre veckor
Då vägen till examen var långt ifrån raksträckor
De flesta föreläsningarna tyckte hon inte ens var kul
De hon såg framemot nu var lovet vid jul

Hon var fostrad till att allt hon gjorde skulle vara perfekt
Annars blev hon, men mest släkten knäckt
En dag blev det för mycket och flickan tårarna komma lät
En av golvläggarna det hörde och ställde sig frågan; inte var det väl någon som grät?

Flickan trodde att golvläggarna hade rast
Men nu kom en av dem plötsligt in till henne och utbrast;
Lilla flicka hur är det fatt?
Och den annars blyga flickan började berätta för mannen där hon satt

Hon berättade att läkarutbildningen inte var det hon ville i livet
Men att släkten hennes framtid skrivit
Egentligen gillade hon segling och fina träbåtar
Och som hon nästan aldrig hann umgås med vänner och skriva låtar

Golvläggaren som var en stor grov karl sa:
Du kan jobba hos mig, det kan bli bra
Flickan tvekade först
Men fann hos golvläggaren en stor tröst
Flickan bytte kläder genast om till arbetskläder och knäskydd nästa dag
Vid kvällens slut hon märkte att hon hela dagen varit glad

Att hon var duktig märke chefen efter bara några dar
Och flickan har sedan dess har i företaget blivit kvar
Trots att släkten direkt började protestera
De nu henne har börjat acceptera

En dag hon upptäckte att hon tyckte chefen var fin
Hon hade fått respons genom hans i hennes närhet allt oftare leende min
En solig vårdag tillsammans de blev
Och några år senare de vigselansökan skrev


Flickan är lycklig varje minut
Hon önskar att dagarna aldrig ska ta slut
Hon gör det hon gillar
Åker båt, uppträder med sitt lilla band och med golvläggaren och hans barn på fredagskvällarna grillar







Fri vers av Liljekonvalj
Läst 483 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-03 23:34



Bookmark and Share


  Arcadia1
Lika vackert som en liljekonvalj.
Vi ska inte låtas oss tvingas till det trista.
Det finns så mycket andra saker att göra.
Oavsett hur många människor som ger bra ord på vägen finns det ingen som känner en så bra som en själv.
Du har just nu fått mig till att byta bransch.
TACK!
2007-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Liljekonvalj
Liljekonvalj