Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är tufft att växa upp...ännu värre om man anses annorlunda....


Min sparvunge

 

 

Tindrande skimrande

busglittersöga

 

Du som aldrig faller till föga

 

Låt aldrig någon i dig slå in

Att de står över dig

gullungen min

 

Du är du

här och nu

 

Precis som du ska vara

 

Du är den stora vinnaren

i det långa loppet

Därför att du vågar vara

 

mera

 

Sparvungen min...

 

När tiden är mogen

Lufta dina vingar

och lätta mot skyn

 

Och flyg mot högre mål

Dit bara vinnarna når 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 1206 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-06-12 19:20



Bookmark and Share


  hellen
åhh va bra!/hellen
2007-07-12

  Havsjungfrun
varmt och mycket fint!
2007-06-19

    cassandraa
Mycket vackert
2007-06-17

  Christer Eriksson
jag förstår hyllningen till sitt barn. men rent poetiskt blir detta klychigt och därmed ganska platt. det känns opersonligt, som en text man läst förr, varje dag till och med, här på poetsidan. ett barn är värt både kärlek och poesi, här blev det bara kärlek och det har ju sitt värde men inte när man söker poetisk läsning..
2007-06-16

  glittertindra
oj så fin och så sann... tro alltid på barnen... :) lär dom att sikta mot stjärnorna...
2007-06-13

    Lindizz
Åh jag blir tårögd av denna, en riktigt fin text. Gillar verkligen slut delen, frihet och styrka..Vackert
2007-06-13

    sunnanvind
Jag gråter ju av din fina dikt...underbaar...bokmärker*
2007-06-13

  issac.a.m
frihet...når alla gränser
vackert...
2007-06-13

  Nyfiken drömmare
Dina ord blåser på ett underbart sätt luft under dina barns vingar!
2007-06-12

    ej medlem längre
Utan barns gränslösa vilja kommer inte mänskligheten framåt.
Det är mot det viska uppmuntra dem så som du gör med din sparvunge...*L*
2007-06-12

  Nikolai Jungsin VIP
Ett hököga på verklighetens telefontråd..
2007-06-12

  Rosen VIP
Vackert poetat om kärlek och omtanke.
Fint förmedlat om något så självklart, som att det inte är guld allt som glimmar på ytan.
flyg mot högre mål
dit bara vinnaren når
underbara ord..
2007-06-12
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen