Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om livet, om besvikelse, vid livets slut


Gud nu får du packa ihop ...

Gud nu får du packa ihop …

Gud nu får du packa ihop och göra slut
på det här som kallas Livets marknad.
Låt alla utställarna gå hem!
Jag gitter inte köpa deras löften längre.
Allt är bara tomhet och ett farande efter vind.
Allt jag försöker gripa efter visar sig vara
idel tomhet och brustna illusioner.
Jag står här med min korg på Livets marknadstorg
Full av bråte och plånboken är tom.
Vad var det Livet gav?
Var det något som mättade min själs begär?
Kärlek - lycka – gemenskap?
Nej, allt har gått mig förbi!
Jag lyckades inte tränga mig fram
till Livets tombola, inte ens till tröstpriserna
Gud nu får du packa ihop och göra slut
på det här som kallas Livets Marknad.
Jag vill gå hem!!!




Övriga genrer av annaregina
Läst 728 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-18 17:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det kommer att gå under. Alltsammans. Var så säker.
2008-07-31

  Bibbi VIP
Höva Visa 2:10-14
Trots ett brokigt liv i misshandelsäktenskap m m fann jag min ro i Guds kärlek i HV
Se också HV 2:6
2008-03-07

  Gawain VIP
En väldigt stark text som tar strängt stryptag om lilla hjärtat. Så dystert... men vackert..
2007-06-18

  Vilsen Annette-hittar vägen
Lite sorgset, men jag tycker om vad du skriver,
känner igen mig!
2007-06-18

  Gunwale VIP
Kanske har det inte gått förbi helt och hållet. Den vet bäst vad kärlek och gemenskap är, som ingen får.
Visst verkar livet vara en marknad...
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina