Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från nya psalmboken hämtar jag inspiration idag. Kanske sjunger vi den imorgon - om jag får bestämma!


Gud, när livet trasas sönder ...

Sv. ps. 780:1-5

Gud när livet trasas sönder
när gemenskapsband bryts av
och vi saknar kraft att hela
ge oss stillhet utan krav.

Genom Andens stillhet vidgas
våra snäva perspektiv
Vi bekänner våra brister
Du förlåter med ditt liv.

Du som ständigt i oss såras
du som alltid lider med
frigör oss från det som varit
ge oss längtan efter fred.

Gud som gör allt nytt i Kristus
låt ett hoppets frö få gro.
Sänd oss ut med din försoning
ge oss styrka ge oss tro.

Gud låt tron bli än mer trovärd
gör vår kärlek än mer sann
Ge oss lyhördhet i mötet
hjälp oss se dig i varann.

F. Kaan / P. Harling 1988




Fri vers av annaregina
Läst 1089 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-31 23:11



Bookmark and Share


  jörgen g
Tack för härlig dikt!
2011-08-04

  Eaglemountains VIP
Tack för denna psalm. Jag måste säga att jag upplevde en hel del av detta när jag och min andliga syster hade Gudstjänst med sång och musik i Lycksele idag.

"Gud som gör allt nytt i Kristus
låt ett hoppets frö få gro.
Sänd oss ut med din försoning
ge oss styrka ge oss tro.

Gud låt tron bli än mer trovärd
gör vår kärlek än mer sann
Ge oss lyhördhet i mötet
hjälp oss se dig i varann".
2010-08-01

  Bibbi VIP
Varmt tack för att Du delade denna så helt underbara psalm"

Massor av applåder!
2010-07-31
  > Nästa text
< Föregående

annaregina
annaregina