Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
människan består till nära 70% av vatten ... men havet består försumbart av människor... nakenbadandet inkluderat ...detta till trots är likheten påfallande


som om havet vore nog...


blått en dag väntade stranden på havet
grått vitvredgat ; dag som nästa
bränningar
grynnor
solskimmer

famnat av köldens bojor
förlöst av solväntostrålars värmor
stormriket
stiltjen
stilhettan

så förenas havets längtan efter vinden
med människors längtan efter kärleken

havet och människan
kvinnan och mannen
mannen och kvinnan
människan och havet

ytvågnadens sökor efter djupnader

kärlekar och smälekar
smälekar och kärlekar

som om havet vore nog
vågar människan
vågar kärlekar
kärleker
kär




Fri vers av Ronny Berk
Läst 537 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-06-25 15:57



Bookmark and Share


  Karin D
Mycket bra text...både innehåll, känsla och stil.
Ha en fin sommar
Karin
2007-06-26

  issac.a.m
Som en uppfriskande våg från havet ...
2007-06-25

  Anna Nickolausson
Älskar havet och denna gick rakt in i hjärtat
2007-06-25

  Jer
Den här site är så underbar... som att går runt i en guldgruva.

Hittade denna guldklimp... bara titeln är värt sin vikt, men sen fortsätter du och målar en vacker tavla i förtjusande kulör, med ord i vackra gyllne nyanser!

\"som om havet vore nog...\"
Åh, vad jag gillar detta!
2007-06-25

  SusanneStrömstedt
Så väldigt vackert!
2007-06-25

    ej medlem längre
Vackert om kärlekens mångsidiga ansikte
2007-06-25

    Maria Malm
Vattnets vågade kärlek, smeklekande vackert.
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk