Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
oskön dröm i natt...


Som natt,som dag (Sonett)

I nattdistriktet följer hon mig nära
och hennes bok jag läser som en dag
jag längtar tyst av hennes välbehag
och hennes läppar våta att få sära

Få drömma oss en natt där vi är kära
i våra famnar känna länders tag
där hennes blickar skänker tyst förslag
förväntar mig sin rosenlund beskära

Men i min natt jag endast tomhet finner
jag är det skygga bi som saknar tagg
det blott min manlighet som fått sin törn

Jag ser det bjudna genom fingrar rinner
och han den andre läppja hennes dagg
som natt som dag,jag vaknar i ett hörn




Bunden vers (Sonett) av BetweenTheLines
Läst 463 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-17 17:20



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fin. Roligt att se en välrimmad sonett med rytm och innehåll. Ett kanske halsbrytande förslag: hur skulle det bli om du lät strof 3 och 4 byta plats?
2007-12-15

  Nina V A
som natt, som dag - flyter skönt och reflekterar drömmen väldigt bra i sin ton. Formuleringar, som har ett anslag av det där man bär när drömmen är bra men verkligheten träffar en i ansiktet, förstärker. De två sista styckena bjuder på landningen, snyggt!!
2007-07-30

  Mackan
vacker och skön läsning
2007-07-22

    JJ VIP
Lyfter på hatten för en fin välsnickrad dikt! Mvh. JJ.
2007-07-19

    Bodil Sandberg
En oskön dröm...är aldrig rolig men du poetar om den kanonbra skulle jag vilja påstå!!!!
2007-07-18

  "Silver" VIP
Den är både berörande till sitt innehåll, väl rytmiskt utformad och spännande i sitt bildspråk. Även voltan är tydlig.

Kanske kan något \"och\" bytas ut, till exempel på rad 7, mot \"där\"?

Det ger effekt att natt och dag finns med både i inledningen och avslutningen.
2007-07-17
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines