Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juni


Jag vill inte längre
vara mig -

Jag vill vara marken för dina fötter
där du går
jag vill vara din tunga och känna
smaken
jag vill vara junisolen som håller
dig vaken
och utsträckta fingrar
i ditt hår

Jag vill vara en spröd uppfyllelse tills din
panna blir våt
jag vill vara luften som virvlas mellan
våra tungor
jag vill vara det första syret i
dina lungor
och det tunna tyget som skiljer
oss åt

Jag vill vara rodnaden på din kind när
jag åtrår din kropp
jag vill vara ditt hjärta som slår allt
våldsammare
jag vill vara blodet som pumpas ur din
vänstra kammare
och saltet som dränker min
fingertopp

Jag vill vara fukten som fastnar på
dina läppar -
en blank droppe svett som rullar över
din byst
jag vill vara rysningen som uppstår när din
blomma blir kysst
och salivet som rinner genom
blad, stjälk och kläppar

Jag vill vara golvet som saknar
dina fötter
jag vill vara ditt sätt att andas när
du somnat
när dina axlar blivit dvala och dina
läppar domnat -
vill jag bo i din hand och glömma
mina rötter






Fri vers av Bror
Läst 1086 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-06-29 17:58



Bookmark and Share


    popoffer
Vill ha tag på dig Bror. Skriv till mig!
2010-03-17

    mel
wow!
2008-08-10

  Maria Zena Viklund
så vackert!
2007-09-02

  Carlita
underbart vackert skaldat
2007-08-19

  Daniel_78 VIP
mmm fint ju
2007-07-27

  Rakel Lorner
Och jag som trodde att jag inte stod ut med rim?! Varför tänkte jag så? Otroligt öm och längtande känsla i den här som ändå till slut får mig att tro att du visst vill vara du och få smaka och uppleva allt det där som virvlar runt i raderna.

vill jag bo i din hand och glömma
mina rötter

Fint, men lite sorgligt där i slutet. Bra!
2007-07-02

  stella
Helt underbart, men trist att du fick mig att gråta...
2007-06-30

  Jessica Ebbesson
Oj oj..underbart vackert!
2007-06-29

    ej medlem längre
Underbart vackert, låter som livet återvänder.
2007-06-29

  Tove Meyer VIP
helt magnifik. jag älskar hur du skriver.
2007-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Bror