Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomsminnena fyller mig just nu och jag ser barnets perspektiv så tydligt. Inget värderat, ont och gott, gott och ont - så som livet är.....


Prinsessan på ärten

Mamma sa
Prinsessan på ärten
Jag kunde inte släppa tanken
Vem var hon?
I skolan fick vi låna böcker
varje lördag
Vem vill du vara?
Den mörka eller ljusa?
Vi lekte ofta prinsessor
Jag ville jämt vara den mörka
och var glad i mitt långa hår
En dag hittade jag boken
och gick hem och läste den
Efteråt var jag fundersam och
förstod ingenting
mer än att här fanns en stor
och fantastisk hemlighet
Varför sov hon annars på en ärta?
Mamma har vi ärtor hemma?
- ja det är klart att vi har.
Mamma kan jag få en ärta?
- men VAD ska du med den till?
Jag ska stoppa den under min madrass
- vad SKA du sa du?
Stoppa den under madrassen
som Prinsessan på ärten du vet
- jag GÖR du det så kanske tröjan inte sticks längre
Tröjan?
Hur kom den in i ärtan?
Mammor säger konstiga saker........
Ärtan låg under madrassen den natten
och jag kunde nästan inte sova
för att jag väntade men
det hände ingenting
och inga blåmärken hade jag fått




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 853 gånger
Publicerad 2007-07-03 09:55



Bookmark and Share


  Hans Christian
Förtjusande läsning.
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP