Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Plötsligt en dag sa mamma annorlunda saker, och hon såg i fjärran en stund som om hon inte var på samma plats som jag. Det var början till slutet.


Vid mammas dödsbädd

De fryser
- Vilka fryser mamma
De vill att jag ska komma
för de fryser så
- Vill du gå till dem mamma
Ja det vill jag
- Men det är okej att du går
om du måste

Så var ögonblicket över
och vi drack kaffe
Plötsligt satt hon liksom
drömmande igen
Så sa hon
- Jag måste ha mina nycklar
Snabbt förstod jag att ta fram
hennes lägenhetsnycklar som
av en slump inte blivit kastade
- Det är bra för jag ska hem nu
Ok mamma

Hon försvann i fjärran igen
och sedan sa hon inte så
mycket mer än
- Klarar du dig nu Ulla
Jag som brukar vara ärlig
ljög och sa
Jadå mamma




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-05 20:36



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Det här är en mycket fin text; dialogen du har med din mamma - så mycket kärlek och ömhet er emellan. Sista strofen, där du använder dig av en liten vit lögn för att lugna din mor - det är ju helt ok - det är som det ska vara.
Jag har läst den flera gånger, men tror jag undvikit kommentera då ingen annan hade gjort det. Men nu skriver jag bara vad jag känner.
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP