Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Katekesen och bibelns abstrakta texter var inte lätta att ta till sig för fnissiga tonåringar. Några minnen är dock kvar. Fast prästen var kolerisk.


Konfirmationslektion om underlåtenhet

Idag var prästen
alldeles högröd
i ansiktet och
rösten var skarp
Vi slutade
fnissa och
tittade ner i bibeln
- Nu ska vi prata
om underlåtenhet
mullrade prästen
Vi vågade
inte knysta eller
ställa en enda
fråga
- Underlåtenhetssynd
DET är en mycket
underskattad och en
mycket FARLIG synd
dundrade prästen
och kikade på oss
över glasögonbågen
Vi krympte ihop
fast jag skrev
B J Ö R N på min linjal
och ritade ett hjärta
Tur att man hade lätt
för att lära utantill.....

Idag förstår jag
vad prästen försökte
banka i oss
50 år senare har
jag upplevt
att underlåtenhet
bak förtäckta
snällmantlar
verkligen är farlig
Förtryck utan medlöpare
kan inte
existera




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2007-07-09 11:51



Bookmark and Share


    Nattviol
en sann text!
\"Förtryck utan medlöpare
kan inte
existera\"
just det
(hade velat haft mellanrum
efter: lära utantill...
till stycket om idag)
2007-07-09

    Nattviol
en sann text!
\"Förtryck utan medlöpare
kan inte
existera\"
just det
(hade velat haft mellanrum
efter: lära utantill...
till stycket om idag)
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP