Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs i morse på väg till jobet i mitt huvud... i bland undrar man om man verkligen lever... man kan tvivla ibland...vad är viktigt i livet?


Det här är livet

 

En försöker nå sina mål

En försöker drömma men verkligheten är ett hinder

Det är förändringens tid

Var och en för sig

Och det ska göra oss starka

 

Det här är livet

Vad gör du i dag

 

Några tabletter och du kan fortsätta

Det tystar själen och då behöver du inte lyssna

Den som stannar upp och tänker efter är dömd

Undergången finns i insiktens förtvivlan

 

Det här livet

Hur lever du i dag?

 

Media skrämmer oss

Cancer, terror, farliga mördare och våldtäktsmän

Våra sämsta sidor exploateras och blir något vardagligt

Sen tjänar de pengar på din rädsla

Du konsumerar och inbillar dig att det är lycka

 

Det här är livet

Hur har du det i ditt liv

 

Det destruktiva växer upp som svampar ur jorden

Missbruk, depression och självmord, pengar kan lösa allt

Själen får finnas på Internet

Där hittar du en sida där du kan vara du

Och där vill du stanna

Vem kan klandra dig?

 




Fri vers av PPQ
Läst 523 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-09 22:10



Bookmark and Share


  VITRIOL
Din reflektion har mod, hjärta och urskiljningsförmåga. Du talar direkt till mig som läsare och igenkänningsfaktorn är säkerligen stor hos alla vars sidor på nätet är en ventil för själsliga andetag. Du gör det så bra, står nära mänskliga värden i en tid där overkligheter blir verkligheter. Ser många olika personer i din betraktelse. mitt-i-karriären och på-gång, ensam och gammal med bleknande drömmar och rik-i-sitt-inre men utfattig i sina uttryck. Tack för ord som bekräftar genom ljus och mörker och som kammar ut små vardagliga overklighetslögner och lämnar kvar drömmar och mål lite lättare att bära, lite klarare att se.
2007-07-10

    ej medlem längre
Bra tankar i denna nutida text!
Ja, vem kan klandra dem som hittar ett liv på Internet...bättre än inget liv alls...
2007-07-09
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ