Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer väl förr eller senare på ett eller annat sätt...


När himlen faller ned

Det var ett konstigt tillfälle
att känna för en joggingtur
vid altaret och allt
men hon bara sprang
ifrån honom och allt
Och fåglarna skrämdes till döds
av det smattrande avgasröret
som i en annan del av världen
var ett maskingevär
som lättade trycket
i en liten pojkes händer
som tröttnade på att sy dina kläder
Här har du allt du blundar för
Och molnen är i krig
över våra ovetande huvuden
med befläckade inre
Små viskande fragment
av mediabrus
som ringer i öronen
som hör rebellisk musik
samhällskritik
storartade lögner
och tysta skrik
Ska man vända sig åt vänster
eller höger?
Eller lägga sig på rälsen
och hamna i en grav
där man vrider sig åt alla håll
på grund av det globala rivningsprojektet
som fortskrider ovan
tills allt börjar om på noll?
Du kan nu sälja din själ
för att återfå kontroll
men jag läste i en tidning
att om du säljer hela dig
ingår ett lyxigt parasoll
Du kan behöva det
trots allt
när himlen faller ned...




Fri vers av Tim Sterner
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-03-26 20:47



Bookmark and Share


  Dyrbye
Shit! Det bästa jag läst. Grymt, verkligen!
2011-05-24

    Fjärilsflickan
Hur svårt ska det vara att applådera? Tydligen mycket svårt när datorn inte vill sammarbete. Bra skrivet. Lätt att läsa och härligt trots att det inte handlar om en dans på rosor.
2010-08-25

  Andrea
så jäklans bra
2005-03-27

    livräddaren
bra!
2005-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner