Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kväll i livet som ensamstående småbarnsmamma - på 80-talet.


Media-love


Om jag vore 16
skulle jag färga mitt hår svart
Jag skulle vässa mina långa naglar
sätta på mig en kort kjol
och jordens tuffaste stövlar
Jag skulle sminka mina klara ögon
Och på vägen till tunnelbanan
skulle jag spegla mig i alla skyltfönster

När jag kom fram till Isstadion
skulle jag tränga mig
längst fram
där jag syns bäst
Och när Joey började sjunga
skulle jag betvinga honom
med mina klara ögon

- - -

Nu är jag 38
Jag sitter - med lätt dammfärgat hår - framför TVn
Jag har jobbat hårt
för att få ungen i säng
i tid
så att jag i lugn och ro
får njuta av Richard Channings milda blick
och känna hjärtat svälla

Och sent på kvällen
strax innan läggdags
när ungen verkligen sover
då kommer prinsen ingalopperande i mitt vardagsrum

Captain Furillo
How I Love You

Damned that woman Davenport!




Fri vers av Miset
Läst 461 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-11 08:59



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Richard Channings honom är ju till o med jag förälskad i mmmm.
2007-07-11

  Miset
Tack igen! Men får man ingen barnvakt på flera år, så kan man inte förverkliga speciellt många drömmar överhuvudtaget. Man kommer inte ut alls på egen hand.... Inte ens på bio. Men det gick att ändra på senare i livet - med mycket positiva förtecken! ;-)
2007-07-11

  ospray
Ja det är väl vårt öde när vi blir äldre
att drömma oss bort i tvns värld eller
kanske ska man förverkliga dom \"verkliga\"
drömmarna trots allt...jag försöker göra det dock
med skiftande resultat =)

Skönt skrivet av dig!
2007-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Miset
Miset