Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sa mkt som skulle sagas till en manniska, som bara forsvinner ur ens liv.


Saknar dig

Eldsjäl
Du en eldsjäl
Missförstådd och skitig
Men ändå ren

Fläckig och fet
Men ändå fläckfri och mager
Stripigt hår med kluvna toppar
Smutsiga händer med svarta naglar

Otvättade kläder och unken doft
Fingrar bitna till sår
Men ändå vacker

Missförstådd och utan kärlek
Levde du på eld
Förådd och utan tänder
Brann du med ditt liv

Berusad och jävlig
Du sökte tröst
Timmar veckor månader år
Ditt trasiga du sökte mig

Jag räckte dig handen
Du tog den i din
Aldrig dig jag släppte

Ensam och hungrig
När ångesten kvävde
Du klamrade dig fast vid mig

Aldrig dömde jag
Aldrig förådde jag
Du visste att din brokiga resa
Inte skrämde mig

När du i förtvivlan
Stod på min tröskel
Knackade på mitt skal
Knäckte jag skiten
O släppte dig in
In i hjärtat i min kropp

Du såg allt hos mig
Du heller aldrig dömde
Du och jag i galenskap
Var det det vi fann hos varann

Jag såg ditt vackra stora hjärta
Din äkta ärliga själ
Du älskade mig som jag var

Du som levde med djävlar och sjukdom
Blåslagen svag och rädd
Aldrig jag släppte din hand

Min lyckliga stjärna
Jag sa till dig
Att jag älskade dig som du var

Vilken styrka du levde på eld
O en sån ära att få
Från en eldsjäl som du
Vara din bästa vän

Skall aldrig glömma dig
Du fjäril

O nu kan du vila
Efter plågsamma år
O aldrig
Aldrig jag släpper din hand

Saknar dig din Tini tut




Fri vers av Tini Tut
Läst 790 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-07-12 13:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket stark och talande text.
2012-02-13

  Albert
ååå, den här älskar jag!
Verkligen!
Så mycket fint!

Tänk om man lärde sig leva så här, vara så här
går det om man lever \"fint\"?
2007-08-01

  Jack E. Gladh VIP
Oj, så fint! Ett tydligt, ärligt och mycket trovärdigt språk genom hela dikten. Den är lång, men inget är onödigt. Man blir rörd till tårar.
2007-07-18

    Brell
Starkt skrivet med mycket känslor.
2007-07-17

  idontloveoyu
Oj, så fin! I början tyckte jag att den kändes väldigt... sorglig. Och sen i slutet var det så mycket känslor, och det blev liksom en kontrast mellan det sorgliga och det som inte var lika sorligt och det var... fint.
2007-07-16

  Lasseman VIP
Wow! vilken berörande, och rikt berättad poesi du plockar fram ur ditt hjärta! bra skrivet Tini tut
2007-07-15

  aol
s fintdu beskriver dina känslor jag blir gripen bara fortsätt
2007-07-15

  Patrik Valler
Ok vill bara påpeka att flödet vart enormt mycket bättre nu med styckeindelningen och att min kommentar under nu är annulerad.
2007-07-12

  Patrik Valler
här gäller samma kommentar som för du lilla, läste dock igenom hela denna, den har ett bra flöde, men det förstörs något av det oöverskådliga formatet.
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Tini Tut
Tini Tut