Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perspektiv på ett liv

När en människa föds
Återföds en själ i en hjärtformad kristallvas

Omsorgsfullt väljs den sedan ut och fästs sedan försiktigt i en nyfödds inresta rum.
Där kan den sedan växa och gro tills den blir en fulländad människa.

När en människa föds
Återskapas ett ark papper i en pappersfabrik
Bladet fylls sedan på med erfarenheter och bildar, den fullbordade människan.

När en människa dör
Fylls de kvarlämnade av en egoistiskt gnagande saknad och de tänker inte på de möjligheter som själen får när den får forma en annan människa.

När en människa dör
Står gapande rum helt tomma och inget tycks kunna fylla tomrummet.

Livets kretslopp är till för att förstumma och förundra den levande varelsen
Och inte förrän i döden förstår vi till fullo vår uppgift.

070712 lilla t ©




Fri vers av lilla t
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-12 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t