Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just när det känns som om några endorfiner flög in i mig, började radioprataren tala om sorg, spelade Mozart och jag faller ihop......igen


Ögonblicket

....här i solen
åh vad njutbart
mår ju riktigt gott
och
hjärnan tänker att nu du ska du se att endorfinerna som dök upp blir fler och fler så att de kan hjälpa serotoninerna att nå fram till transmittorsubstanserna som får hjärnan att begripa läget
får hjärnan att förstå att läget är förändrat och att det nu är dags att GÖRA något åt rådande tillstånd -
så kom igen med fler endorfiner så det kan bli lite omrörning här innan hjärnans människa
går under........
och jag skrattar åt min tankeflykt -
åt bilden av endorfinerna med änglavingar
serotoninerna med tjocka hornbågade glasögon
transmittorsubstanserna slavlikt stressat högröda med gröna ränder

...här i solen
mår så gott


sjukdom utan att bli bitter......
jag hör radioprataren tala om sorg
hur man tröstar den som
ger dubbla budskap
för att sörjande gör det
att du som vill trösta och hjälpa
måste förstå det
att du bara SKA FINNAS DÄR
att DU får höra av dig att DU får ha tålamod

.......då brister det för mig
solstunden är till ända när
verkligheten drabbar mig
endorfinänglarna tar till flykten
hjärnans försök kom inte vidare
den här gången
heller.......




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 612 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-07-15 14:31



Bookmark and Share


  aol
gillar din dikt starkt bravo
2008-03-22

  aol
gillar din dikt starkt bravo
2008-03-22

  aol
gillar din dikt starkt bravo
2008-03-22

  aol
gillar din dikt starkt bravo
2008-03-22

  aol
gillar din dikt starkt bravo
2008-03-22

  Ilona _L
Jättevacker dikt!
Applåder i massor!
2008-03-02

  Michaela Dutius
Du är skör som en kinesisk porslinsdocka i din sorg....ur sorgen leder myrsteg
Mycket vackert poetat
2008-01-16

  -Ulla Tilemo- VIP
Hur man kan hata musik förstår ju inte jag. Men det må vara upp till var och en. Min upplevelse är min och din är din. Min man var en fantastisk musiker, och musik har alltid haft en stor plats i mitt hjärta. Men som sagt, vi har olika erfarenheter, vi människor.
2007-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar Mozart och all klassisk musik. Sådant får mig alltid att må illa.
2007-12-13

  Bossewi
Underbart är kort, alldeles för kort, är det inte så? Bra fångat!
2007-11-20

  Ronny Berk
en text som berör mej mycket... väller våndan fram utan återvändo...
2007-08-23

    Sara Anteskog
Härligt med alla ord som ger bilder till mig. Jag kan se änglarna och de andra hjärnvarelserna. Bravo
2007-07-15
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP