Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nytt återbesök på min mans avdelning. Det väcker andra tankar och känslor än förra gången....


Änglahjältars hus

Hissen får mig inte att darra i knäna
Hjärtat rusar inte
Huvudet värker inte
Jag mår inte illa
.......som sist

Det första som möter mig är en ung man som sitter i väntrummet med huvudet i sitt knä och händerna om huvudet
Hans huvud är kalt så när som på några tussar
Han tittar upp snabbt och för en sekund möts våra blickar
En sköterska böjer sig ner och undrar om hon kan hjälpa honom
Han skakar på huvudet - tar sig för magen och visar tecken på att kräkas

Lite längre bort sitter en kvinna i min egen ålder
Hon är blå under ögonen och kritvit i ansiktet
Hennes rörelser är extremt långsamma och hennes uttryck finns inte
I ett undersökningsrum sitter en kvinna i sina bästa år på en brits och gråter
Ansiktet lyser av skräck och jag skyndar mig förbi in i rummet där vi ska vara
- tack för att dörren stod öppen....
Jag måste andas innan det är dags för vårt samtal

Denna stund kommer för alltid att stanna hos mig
Evighetskänslor försvinner aldrig

Jag vet vad dessa människor har att gå igenom - JAG VET
och jag känner mig fylld av vördnad och empati när jag tassar
ut genom dörren till Änglahjältarnas hus




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-16 19:45



Bookmark and Share


    Sara Anteskog
Så starkt...det finns hägrar överallt. Jag blir mycket berörd och lite rädd.

Jag har nämligen en svärfar som för ett halvår sedan fått diagnos prostatacanser som spritt sig till skelettet. Träffade honom i Fredags efter han varit inlagd för smärta i sidan som de inte vet vad det är. Han har så ont. När han skrattar måste han hålla fast sig i bordskivan så knogarna vitnar.
2007-08-19

  Jorska
...Gåshud...
Så starka ord och en berättelse så full av hopp att huden knottrar sig på mig. Du lyckas verkligen fånga ögonblicken och får dem att kännas så verkliga för mig som läser. Jätte bra!
2007-07-21

  © anakreon VIP
Stor, varm och i högsta grad medkännande applåd!
Det du beskriver förstår nog endast de som tvingats genomleva en liknande situation.
Carl-Erik
2007-07-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP