Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mitt sunda förnuft är ditt osunda förnuft en kväll som denna.

Jag följer stjärnorna i kväll,
dom leder bort från dig.
Skrattar åt min sunda förnuft.

ja, vem visste att jag var smart ?

För jag vet att du är giftig,
du smutsar ner min själ
med dina äckliga ord.

Jag har en förmåga
att fastna
på frimärken
och
sedan skickas jag
bort med posten.

Detta är inte logiskt tänkande,
men för att vara klar nog,
så var postmannen på väg
mot stjärnorna och jag följde
med på botten av hans väska.

Så egentligen vill jag fortfarande
ha dig, det är bara någon annans
osunda förnuft som signalerar.




Fri vers av tingeling
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-07-17 00:41



Bookmark and Share


  ulli
\"Jag följer stjärnorna i kväll,
dom leder bort från dig. \"

mycket känsla i den här meningen! däremot får på något sätt intrycket att dikten är lite tom på känslor i övrigt, jag vet inte varför. Det är bara en känsla jag får. Skulle gärna velat se ännu mer känslor i den här dikten bara.
2007-07-19

  Manal
Väldigt bra skrivet, gillar dina formuleringar
2007-07-19

  Manal
Väldigt bra skrivet, gillar dina formuleringar
2007-07-19

  "Silver" VIP
Även jag faller helt pladask för

\"Jag har en förmåga
att fastna
på frimärken
och
sedan skickas jag
bort med posten\"

Ett uttryck fastnar lika väl som frimärket.
2007-07-18

    RebeccaW
Jag gillar dina uttryck:) Du lyckas beröra mig ännu en gång. Tack:)
2007-07-17

    Bodil Sandberg
Som steve säger:låt ingen smutsa ner din själ med sina äckliga ord...fast det är måhända inte dig det handlar om ...och då nöjer jag mig med att säga:Förbaskat bra poesi!!!
2007-07-17

  Catrin
Gillar starkt den helt knasiga bilden av att hamna i postmannens väska... du berör med det du skriver.
2007-07-17
  > Nästa text
< Föregående

tingeling
tingeling