Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart kan troligen den första avlidna svensken frystorkas och begravas på ett miljövänligt sätt. Som ska göra det bli möjligt att på våra kyrkogårdar ska finnas blommor i stället för gravstenar. För stoftet blir ett med jorden.


En blomma när jag dör

Jag vill bli en blomma
när jag dör.
Bli ett med naturen
som sett mig födas.

Jag vill bli en blomma
när jag dör.
Bli ett med livet
efter döden.

Ingen gravstens text
kan säga mer
om vem jag var.
Än blomman som växer
på min grav.

Tänk att bli en blomma
när vi dör.
Kanske hela kyrkogårdar
med blommor,
så långt ögat kan se.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 712 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-19 20:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP