Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är bara döda fiskar som följer strömmen.

Dom pratar om mig bakom min rygg, mina såkallade vänner.
Dom säger att jag är feg, att jag är tråkig, att jag är en loser.

Dom säger att jag är töntig för att jag varken dricker eller röker.
För att jag alltid ska göra andra saker när de frågar mig om ja vill med ut.

Men dom vågar inte säga det till mig, öga mot öga.
Istället sitter de hemma å snackar skit.

Om hur töntig jag är för att jag vågar vara annorlunda, för att jag vågar
sticka ut, för att jag vågar stå emot.

Men låt dem tycka det då, jag står för den jag är.
Jag står för vad jag tycker, säger och tänker.

Jag tänker inte falla för grupptrycket, och följa strömmen.
Det är bara döda fiskar som följer den, dom levande kämpar emot.




Fri vers av Sanera
Läst 1060 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-07-20 13:56



Bookmark and Share


    vilgot hellros
bra text
2010-09-13

    sårosa
jag gillar detta, speciellt formuleringen; det är bara döda fiskar som följer strömmen
2009-07-26

  Sturesdotter
Förmodar att du hört Caj Karlsson när han sjunger denna....du beskriver det också bra!
2009-05-15

  VampyrÄngel
APPLÅDER!
Underbart, träffande, mitt i prick! (:
2008-09-22

    Jojjan
Titeln är...perfekt! Nytt motto skulle jag vilja säga...jag känner igen mig också förresten ;)
2008-09-20

    Suicide
Här har man en text där man känner igen sig! (i alla fall jag)
Vad mer kann jag säga, än jävligt bra skrivet?!
kram :)
2008-08-13

  Haikupeter
Mycket mycket bra.
Du tar fram värdet i att våga vara sig själv, vilket gör att dikten känns äkta och stark.
Och titeln, den är så sann som det är sagt.
2008-04-09

  Kajsa Holmdahl
skit bra text ! det e bra, man ska aldrig falla för grupptryck !
2008-01-11

  Kajsa Holmdahl
skit bra text ! det e bra, man ska aldrig falla för grupptryck !
2008-01-11

    Knasboll
känner igen mig läskigt bra.
älskade titeln..och texten.

bokmärkt!!
2007-08-03

  Kameleont
Och sluta aldrig vara den du är. Tänkvärda ord gör du till meningar. \"Det är bara döda fiskar som följer strömmen\".....bra beskrivet.
2007-07-20

  Mangal VIP
Kanontext! Gillar mycket!
2007-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Sanera