Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Djävulens hand

Djävulen har fångat mig,
han har mig i sin hand.
För honom och hans rike
jag klipper alla band.

Jag skriver mitt namn
i blodrött bläck.
Förbunden till ett liv
i svartaste skräck.

En sorgfärgad värld,
med taggiga snår.
Ett sotsvart land,
dit inget dagsljus når.

Jag kastar mig hjälplöst
i Djävulens famn.
Han fångar mig skickligt,
ty Ångest är hans namn.




Fri vers av Skye
Läst 228 gånger
Publicerad 2007-07-21 17:10



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Du skriver så fint, men Dina dikter handlar om ensamhet, ångest och förtvivlan, Skye. Djävulen har INTE fångat Dig, även om det kan kännas så, då detta, som heter ångest, är som mest påtaglig!

Glöm aldrig (och det kan inte ofta nog sägas): Just Du är helt oersättlig och helt oumbärlig!
Ingvar
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Skye