Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I varje patientsäng tror jag det ligger
någon med en historia vi inte vet.



Finns det ballerinor i rullstolar?

 

När ballerinan blivit amputerad
och benen blivit obrukbara
har hon då glömt danstegen

När fiolinisten fått parkinsson
och inte längre kan hålla i stråken
vet han då inte längre var tonerna finns

När sångerskan har fått expressiv afasi
och talet inte finns kan hon
då inte längre texten

När skådespelaren har blivit dement
och förvirrat letar efter scenen
kan han då inte längre agera

När fågelskådaren har fått grön starr
och inte längre ser
hör han då inte längre fågelsången

tror inte det...

så glöm inte att bakom
varje rullstol 
varje skakig hand
varje sluten mun
varje förvirrad uppsyn
varje tom blick

finns kanske någon du inte ser....




Övriga genrer av Catrin
Läst 571 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-07-26 15:51



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Den här dikten innehåller mycket visdom och viktiga frågor!
2007-08-13

  Annaa_
Mycket fina ord. Världens, tillvarons, fram- och baksida.
Man skulle kunna säga att man ser allting med fyra ögon.., Det första ögonparet ser ytskicktet och det andra borrar sig in under ytan.

Hur dagen än ser ut, kan morgondagen vara dess motsats!
Skickligt skrivet och genomtänkt.
En annorlunda känsla blev förmedlad till mig.
Tack!
2007-07-30

  Albert
märks att du är har åtminstone två talanger
att se
och...

att se
skriva menar jag

skriva det du ser
fint!
2007-07-28

  noname_realmind
Ömsint vacker och VIKTIG text!!

Varje människa bär på så många aspekter... vad vi ser i stunden är bara en skärva av helheten. Tänk om det fanns \"tids-röntgen-glasögon\" - så lätt det skulle vara att se just detta du skriver om här då!

Mitt hjärta berörs...
2007-07-27

    eva m h
Tänkvärt!
2007-07-27

  Vilsen Annette-hittar vägen
Vilken text,
den ger mig tårar i ögonen.
Mycket känslosam och tänkvärd!
2007-07-26

  Bodil Sandberg
Din dikt tar fram så mycket...om oss människor..vår bräcklighet men också vår storslagenhet...det vi föds med skall vi alltid bära inom oss...så måste det vara!!!
2007-07-26

    ej medlem längre
Nej, man ska inte göra sig en uppfattning om en person pga det man ser...människan finns djupare än skalet!
Applåd!
2007-07-26

  Bjarne Nordbö
Sitter på mitt arbete som är ett demensboende när jag läser denna. Jag tycker du hittat riktigt rätt här, dessutom bra skrivet.
2007-07-26

  Jan Linderoth
Nu fick du mig att börja gråta, igen!!!
Det du skriver och hur du skriver....ja det är så jävla rörande!!!!
jag applåderar lite plaskigt bland tårarna!!!
2007-07-26

  Nyfiken drömmare
Så viktiga ord som vi alla borde tänka på mer. Det finns så mycket mer än bara det ögat ser. Applåd!
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin