Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främmande fågel

Det är liv och rörelse. Hantverkarna är redan i full gång och handelsmännen från främmande ort har redan öppnat sina stånd. Alla är ute och handlar och barnen leker mitt i all uppståndelse.
Irmgard tar in scenen. Hon blir alltid lika facinerad varje gång hon ser ut över den livliga öppna handelsplatsen. Väktarna med sina huvor och brynjor vaktar innevånarna och deras hus. Irmgard är på väg för att se ut ett spänne till sitt linne. Kanske finner hon något idag. Inför högtiderna kommer alltid extra många handelsmän som har med sig silver och pärlor .
Hon blir varse den främmande mannen klädd i en kåpa. Den sitter lätt åtsnörd kring livet. Hon slås av hans främmande utseende och möter för en sekund hans klara blick. Genast slår hon generat ned sin egen. I handen håller han en skriftsamling i rött omslag.
© Maria Silvia

















































Prosa (Novell) av Maria Silvia
Läst 431 gånger
Publicerad 2004-02-21 08:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Silvia