Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som en vägs visare till stigar av äventyr i Albert Engströms hembygder...


som källsprången i skuran...

som våra arvedelar inför allas framtider
ödmjukt spirande
varsamt famlande
vidgar vi våra horisonter
som av rotskotts livskrafter

virkar vi naturlyriska bildspråknader
idogt samlade med generationer av valkiga händer
öron som lärt sig lyssna till vindars viskningar
med ögon som ser mångfaldens framtider

hembygdens grönska bilder
som samlats välborne av döttrar och söner
av backstugebesittares barnbarnsbarn
historiens och nutidens betraktelser

tillåter mej något citera bygdens store son
med beundran och av odöljd platonisk vördnad

\"folket som bor i dessa gårdar torde vara av renaste guld
dessa sega magra arbetare som brottas med sin fattiga jord
och segra,segra, är det icke ett folk att hålla av\"

de nutida orden krälar i stoftet efter mästaren
samlar på bilders dokument inför framtider
oskarpt tecknade närheta bygdebilder
konturer i dimmors svepor av slöjor

tillåter mej något spendera bläcket
på frostnupna lustgårdar
försommargröna inägor
på styvt toppiga hattar och våtfuktade skuror

näckaspelarens vibraton ekoniseras över nejden
strax före älvatiden
endast syrsesånger förbrukar tystnaden







Fri vers av Ronny Berk
Läst 396 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-12 17:50



Bookmark and Share


    Maria Malm
Vackert språkbruk..historien värd att komma ihåg och vårda minnet av..
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk