Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min boendes hydda ligger nästgårds Astrids... Alberts och Josefs tassemarker..låt mej visa de vägar vi kan vandra... varandra till välnad...


som bygdebilders vägvisare

morgontidigt stöter vi parledes flygga turturduvor
som färgade av rödaste purpur
av morgonens rodnader

rådjurens gångsprång över daggliga lingonmarker

möter så vandringsleden
mellan styvmorsblommande utmarker
och det skrevande grävlingabergets fränheta dofter

skymtar rödvita boningar
solrikligt inglasade dubbelverandor
stenrikets gärdesgårdar inramar bördiga utmarker

väljer vi medium av korsvägar
skymtar skvalforsars ljudligheter
förnimmer fradgevita lugnvatten

bergsyrans blytunga dofter
kabbelekans fuktigheter
växtrikets lustgårdar

valhänt strilande vatten i höstmörker
söker stillnadens farofåror

medan korpaskriet fnyker
dessa längtans svarta fåglar
flygga som mörknader

råmar rådjuren
brunstigt




Fri vers av Ronny Berk
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-16 20:46



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Det blir tydligare och tydligare för mig att du har en helt egen stil, med ordbildningar och strofinledningar med verb.

Här skapas verkligen naturkänsla och det finns godbitar i uttrycken. \"Daggliga lingonmarker\" och \"styvmorsblommande utmarker\" fastnade jag speciellt för.

\"Valhänt strilande vatten i höstmörker\" tycker jag är suveränt uttryckt, en resignation inför kraften som för mot höst.
2007-08-17

  issac.a.m
som en härlig melodi..vacker bild
2007-08-17

    Maria Malm
Tackar så mycket för den natursköna promenaden.
2007-08-16

    *Zenobia*
som skön musik för en Smålandstös som jag... :)

gillas..
2007-08-16

    Nattviol
arla promenader
längs moder naturs
konstnärliga skapelse..

mycket vackert!

fnyker??
nya ord du
distribuerar...

=o)
2007-08-16

  stella
Nästan som Grekland...förutom rådjuret som då är en åsna. :))
2007-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk