Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vägvisare till Skröle Hie... ett vilda markers naturfenomen... okänt av alla... välkänt av några...


så färdas vi vandringsvägar



så färdas vi närstädes Stuverydsvägen
följer dess älskeliga kurvor; frodiga dalgångar
bestiger Hästaberget för dess himmelsvida utsikter
skyler alla sluttningars lavskäggiga grovgranar
blottar oskuldens vita dofters konvaljer

möter vi kvarnstenar av gråaste graniter
symboler för överlevnadskrafter
för bobyggares urdrifter

väljer vi höger vid vitkalkad ladugård
följer vandringsvägen till all vägs ände

så möter vi denna ljuvlighetens morgon
smyckad med gökanrop och duvokutter
lyssnar lyhört råbockens behagfulla råmande
betrakar blyga linnéors bugande klockspelor

förnimmer vi stolt forslekande strömfåror
underjordiska strömmars villovägar
överhängande klippformationer
så vandrar vi varsamt
vackra vattenvägar
slipperstenar
fallfuror
faller








Fri vers av Ronny Berk
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-19 08:48



Bookmark and Share


    Maria Malm
Naturskönt ordmåleri, men det där med att råbocken skulle råma behagfull.....efter ett att blivit utskälld av en sådan...nja..
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk