Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ser jag näckaspelarens slöjor som av dimmor...



som smekor av mjuka änglahänder
ljuder harpan med silversträngar
vibrerar friolina durackorder

durstämda
melodiösa
finstämda

ser jag näckens undersköna dotter
fotbadar vid otämjda storforsars viljor
förstenas så trolltjärnars mörkla vatten
så ytnära virvlar vildvittrors sidendanser
välver som ekot spegelvattens djupnader

kysser din spegelbild
så ytnära
nuddar
berör

dansar alla sagors älvalika urtidsväsen
svävar i vakor av solblekta dimspelor
över öppenheta läppar
smeker våra tungor
fäster stjärnor
översköljer
omfuktar
salivar

så nära vibrerar strängaspelarens klanger
vällustigt
välstämt
varsamt
violiners virvelvindar
välnader

stora skogen tystnar
mot kvällningen
vaknar busken
flödar saven
stillnaden
tiden
går

år








Fri vers av Ronny Berk
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-16 17:19



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
åh älskar dina trollbundna magiska dikter!
2007-08-18

  Arwen
fint konstverk!
2007-08-16

    Maria Malm
Sagolikt beskrivet, fina bilder ges..
2007-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk