Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så solvarmt böljande är de granita hällar...ur havet forntida uppstigna... nutida av solvarma söner och döttrar bestigna...skrymslen för välnader...ja...


en hyllning till Bohuslän; klippor, buskar i skrevor...


medan marelden glöder
likt nyputsat månsilvers glänsor
i den augustimörknande kvällningen

ännu medan tordönet jagar likt flygga falkar
vrålar i lönndom som vildsinta guldblixtkrevader
över horisonter som skymtar regnbågar
bryter alla dess förspelor till välnader
siluetter av orörda vandringsvägar

sveper så sommarens ljumheta stillnader
över Bohus granita böljors solvärmor
bildar osökta skrevor för solsittare
Pater Nosters slutna ögon
blinkar förföriskt

om sommar

om




Fri vers av Ronny Berk
Läst 542 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-22 07:12



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Vackert skrivet
om Bohusläns
klippor och skär...
Tanken dit, då och då
bär, en gång studerade
jag på Folkskolan i
Grebbestad, så jag
minns väl, hur det
ser ut där...
2008-01-14

  issac.a.m
så vackert skrivet
2007-08-23

  Agnes
Otroligt vacker! Väcker hemlängtan!
2007-08-22

  Catrin
Mycket vackra och varma formuleringar... min faders boning, så det värmer i hjärtat.
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk