Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
under höstmättade mörknader omfamnar jag ljusets nyårs återkomsters löften ... därför att vi hade nattfrost på höglandet förra natten...


som strandledes i åtanke



nymormade isskorpor
sjunger sina nattfrusna fröjdesånger
a capella
som klockspelande iskristallers försångare
pastorala bastoner
sävsus för strandsittare
vindbrisen river sina vasslande köldvarningar
under januarisolens stillnade bleke

omsider vandrar solen över horisonten
glöder av längtan till uppståndelsens vårar
morgonrodnande mot solnedgången
så strandnära att flämtar vågor
andas vårar som väntar
som allas vårar
flämtar




Fri vers av Ronny Berk
Läst 330 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-29 19:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart välljudande. Man får lust att viska den om och om igen. Särskilt den andra delen.
2007-08-29

  Maria Zena Viklund
Mmm så vackert i naturens anda!
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk