Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lyrisk vägbeskrivning; du utgår från nutida bosättningar och söker Skurugata från solsidan...


vandrar över toppar - söker skrevor...

getaporsens fränheta dofter avslöjar kärrleken
vänsterledes skymtar Försjöns glitter av silvervatten
lingonskogens leende flickor dansar till tystnaden
blygsamt leende i sin oskyla längtan

väljer du grusvägen för dess kurviga skönheter
viker vänster intill mosippans okända korsvägar
skymtar de körsbärsblommande vårdträden

vandrar obanade stigar mot Klintabergets höjder
södra utsikten som en inbjudan till Försjön i motljuset
nordanskogens torrgranar bevittnar rådjursparader
väljer du genvägen vid Ängens hållplatser
högerstigen; inramad av stenmurade inägor
styvmorsvioler och mandelblommor
Lönhulta ladugårdsruin blundar och ler
vid minnet av det mjölkstinna råmandet


Skuruhatten med Alberts hedervärda hyllningar
den himmelsvida utsiktens vidunderliga vandringar
Skurugatans skrovliga gånggrifter

ekon av fotstegen rullar över den röda graniten
studsar som flipperkulor mellan slipperklippor
stillar sig i bottenlösa tankespelor
hukar sig Tjuva- Jösse i hålan
torkar krutet med elddonet
polerar flintlåset
besökarens andaktiga närvaro
noteras lyhört av Skurukällans åldriga brunnsålar

vilar forna istiders hopsamlade rullstensåsar
skvillrande bäckfåror möter Försjöns sandstränder
levande landsbygders sprättehöns kalvdansar
väver mattor av blåmelerade penséer
varpar med mandelblom
broderar med gullvivor
konvaljedoftar

Försjövattens ljumma sydvindar
vågsmeker stranden
sandleker
glittrar

Klintens friluftsgård vilar behagfullt på solsidan
välkommen att bevandra Albert Engströms tassemarker







Fri vers av Ronny Berk
Läst 676 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-20 07:33



Bookmark and Share


    *Zenobia*
oj...jag gick vilse bland textraderna...

har du ingen enklare vägbeskrivning?

men å andra sidan...med en så vacker vägbeskrivning är det inte konstigt att man irrar bort sig...
2007-08-20

  Cris
Håller också med :-) mycket fin beskrivning. Låter väldigt vackert!
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk