Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivk(r)amp på pers

Stjärnas ljus i flätverkskorg
lös det hav av tidens skugga
dyrt så heligt villigt hugga
skina nu från becksvart borg

lys min snäcka mot din mun
fjädra mig från lykta dar
strykt av pennas stilta skar
varligt ned mot himlens brunn

låt så vandra lyfta spår
tryckta fri från forna snår
silverstigens tunga fatt

på att det som bojor skinna
brandens mäte åter finna
led,min stjärna, ut ur natt


Btw;





skjut TheLines som faller platt




Bunden vers av BetweenTheLines
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-08 14:39



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Alldeles underbart vackra och mystiska formuleringar.

\"Stjärnas ljus i flätverkskorg ...

...led, min stjärna, ut ur natt\"

flätar samman det vackra. Det är nästan som en sonett, fast med trokéer.

Slutet - självkritik?
2007-09-30

  Alina Ögger
lys min snäcka mot din mun

- så underbart formulerat!

Alltet andas behaglighet.
2007-08-10

  Nina V A
men åååå vilket språk, man får liksom först famla sig in i känslan men sen är det fan som sköndoftande lavendelpåse med korsstygn i linnéskåpet. K(r)ampen är tydlig och doften drar mot bojans fäste, det är som en resa i tiden.
K(r)ampen som slår igenom är sig lik genom sekler och det tröstar mig på något vis, vid första läsning fastnade jag vid vissa passager, vid nästa brände sig andra formuleringar fast och jag beslöt mig för att höja språket i sin helhet som just väldigt väldigt bra! och knorren med btw, tilltalar iaf mig som då landar i nutiden igen!
2007-08-08
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines