Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medan vårsolen väver mattor av solsiden...



vandrar du söderstigen
genom Norrsånna fårahage
medan vårsolen väver mattor
av de vitaste av sippor
dekorerar med blånader

skymtar Mycklaflons silverglitter
från skorstensruinens utsikter

paddlar stilla mot kvällningen
siktas nära Hästöns tallkrokader
vitfärgade av skränade måsar
solens nedgående strålkrafter
rödfärgar klippor av graniter

klangen från malmens klockor
över vindstillat spegelvatten
kallar till helgmål

till stillhet




Fri vers av Ronny Berk
Läst 350 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-15 14:02



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Stillhet och ro
i naturen, bara
det, är värt, den
turen!
2008-01-08

    ej medlem längre
Underbart vackert poetat!*L*
2007-08-15

    Maria Malm
Så skönt beskriver du ..får känslan av att bli välkomnad in i en tavla..
2007-08-15

    Lillemor
En dag i poetens liv..
vackert
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk