Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havanna från havet

Jag bländades av stadens gatlyktor.

Dess avlånga spegelbilder, stillsamt gungande på nattsvart hav, som nu tudelades av förstäven.

Det var alltid så tyst och lugnt dessa nätter då vi, efter att ha tillryggalagt sjömil efter sjömil, gavs lön för mödan i form av en från stormen benådad hamns vila. Fast mark under sjötunga fötter. Men denna framkomstnatt låg det något mer än lättnad i luften.

En kollektiv, spontan tystnad överskuggade några andäktiga sekunder havsskvalpens kluckande mot skrovet; hänförda seglade vi närmare denna sovande stadsbild, släckte lanternorna och lät oss tigande insupa en ny plats gestalt.

Alltmedan galjonskan stoltserande förde oss långsamt, liksom respektfyllt, framåt. Rofylld eufori glimmade blank i trötta ögon.

Allt var stilla.

Under seglens silentium.

Över nattlig bränning.

  




Prosa (Prosapoesi) av orbis tertius
Läst 2369 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-12 21:26



Bookmark and Share


  mihkel VIP
Du har flera böcker å skriva framför dig om du vill. Du behärskar mångfasseterat språket och framför allt känslan för situationer uttryckt …. :)
2019-04-04

    ej medlem längre
Snyggt skrivet. Vacker klang på dikten.
2009-10-28

  Håkan Eklund
mycket vackert beskrivning av ankomst av värdighet.
..och spännande för fantisatorn. fick först för mig att det handlade om en flock sjöjungfruer som kom till en sökt hamn. mycket knasigt, men sant.
gillar denna skarpt och tackar för läsningen.
2007-08-12
  > Nästa text
< Föregående

orbis tertius
orbis tertius