Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränderna i Tortosa

I gränderna om natten
hörs tysta steg
i skuggornas rike.
De mörka gränderna
ger en aning om
att man vandrar i ett rum.
Föjt av ännu ett
i ständig förändring.

Gå ut på torget
är som att vandra
i en stor sal.
I vars tak månen och stjärnorna
bildar en egen värld.

Staden lever ett andra liv
om natten.
Då skuggorna tar över
och mörka män
möts i tyst gemenskap.

Sorlet från dagen som var
hörs på avstånd,
som om det väntar på sin tid.
Madonnabilden hänger
i dödens katedral
ditt inga skuggor når.

Mörkrets män går vakt
om nätterna i gränderna
i Tortosa





Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 623 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-09 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP