Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Begreppet ondska ikläder sig ack så många former... (inspirerad av [bland oändligt många andra exempel] lågsint religiös grymhet från boken Shamanens Cirkel av Olga Kharitidi)


Ondska


Galenskapen brann som ur en skenande
masugn i hans vattniga blick
ur ögon som dolde varje tillstymmelse till mänsklig
närvaro bakom en ogenomtränlig
ridå av grumligt raseri

ett andligt vidunder
en helig vansinnesform klädd i rustning
sydd av siden med fållar av guld

ur boken osade Ordet med åskans
kuvande kraft
sanningen över alla andra
den Enda
bokstav för punkt oklanderlig i varje aspekt

Hans lekamliga företräde vällde ur sig den ena
domen efter den andra
deklarerandes de mest horribla former av straff
vilka väntades den som inte i djupet av sin
ande villkorslöst valde underkasta sig

vägran möttes med tortyr
förföljelse och död





Fri vers av Gawain
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-11 16:54



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
jag märker nu att när jag läser om dina ord öäser med nya ögon varje gång, så inte bara at man med varandra lever o betraktar olikartad verklighet utan också i sig själv, dimensioner är många mer än sju? lager på lager skalas bot liksom en lök, tack för att du skalar mina lager, kanske återkommer igen, tack för ordet!
2007-08-16

  Maria Zena Viklund
ha vi läst samma bok?*L* det är så häftigt att man kan läsa o se med så olika ögon, jag gillar dina ord mycket o ditt sätt att beskriva, huga, så bra du e!
2007-08-16

  Marreb
Huga!
2007-08-12

  Stjärnöga
Du är en poet med makt över orden!
Så födande fint och ändå är det
så oerhört grymt det du beskriver.
Du har klätt av ondskan och
gett den ett ansikte där
den annars kan krypa in och
gömma sig i de mest
tilltalande skepnader.
Dock inte i denna
vad jag förstår!
Har inte läst boken ännu!

Underbart skrivet!
Applåderas och bokmärkes! :)
2007-08-12

  Maria Zena Viklund
och de kom från Norr... bra skrivet, applåd!
2007-08-11

  Jack E. Gladh VIP
Ruskigt och ruskigt bra skrivet varenda strof.
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain