Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag kunde så skulle jag... det lovar jag dig


Jag ska stämma arslet av världen

I staden där han bor
Kan man bara köpa snö
I gram
Och hans syster reste
Till kanten av himlen
Som visade sig vara ett land
Som vilket som helst
Där de hade en hamn
Som vilken som helst
Flickor som hon
Och okända gator
Passar inte bra tillsammans
Men tomrummen
Mellan gatlyktorna
Döljer det perfekta brottet
Och katterna bryr sig inte
Om skriken
De är vana vid storstadsbuller
Och psykologer
Har fullt upp i Maj
Det är då alla vill se perfekta ut
Inför sommaren
Och försök inte
Jag vet att du har sett henne
Hon sitter klistrad på bussarna
Som en lins på din näthinna
Så försök inte
För jag vet vad du tänker:
”Jag kanske borde boka en tid hos psykologen
eller skära ansiktet av mig”
Och inget är omöjligt
Om något går fel
Kan man ju alltid skylla på media
För alla stämmer ju ändå arslena av varandra
I den här världen vi kallar våran
Och jag måste faktiskt erkänna
Att jag ibland funderar på att stämma min mamma
För att hon födde mig




Fri vers av Tim Sterner
Läst 487 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-04-05 20:04



Bookmark and Share


  fannyy
riktigt bra! =) du skriver grymt bra:)
2005-04-25

  madinsane
brööööl.. denna är slagkraftig och direkt. lysande!!!!
2005-04-14

  Masoud Vatankhah
En klar femma!
2005-04-14

  johii
Min flickvän hade rätt som rekomenderade mig den här
skitbra!!
2005-04-10

  Gizela Svensson
Åh! Du har gjort något stort och bitskt (men samtidigt lite roande pga förlöjligandet) av något som jag ständigt går och skämtar om. Otroligt, ja, både ämnet och din dikt! Skitbra rent ut sagt!
2005-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner