Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inga katastrofer men småförargligt.


Tirritationsmonument Del III

Utan föregående varning flyger rullgardinen upp: "FRRRRRRRRRRRRUTTTTTTT! FLABBADABBADABBADABBADAPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!"  Och "PANG!" så ramlar den ned. Varje gång det händer får man dysenteri, nervsammanbrott och hjärtinfarkt. 

I tevereklamen visas någon som dricker något. Då han/hon ställer ifrån sig glaset kvarstår en vit rand på överläppen. Äckligt!

Dataprogrammerare är fackidioter. Har bara ettor och nollor inne i kraniet. Jag retar mig på ordbehandlingsprogrammen.  Jag kan exempelvis skriva ê -  observera "hustaket"!  Men varför går inte ^h? Varför kommer hustaket fel? Det har aldrig slagit programmeringsgenierna att man i en svensk text kan behöva infoga citat på andra språk - språk med alla möjliga och omöjliga diakritiska tecken, t.ex. Esperanto och Tjeckiska:  Ĉ ĉ Ĝ ĝ Ĥ ĥ Ĵ ĵ Ł ł Ŝ ŝ ŭ.

Jag har nio mediciner som skall tas dagligen. Varje gång jag köper ut på receptet, heter det något annat, ser annorlunda ut och är annorlunda förpackat.  Står det Tenormin på receptet, heter det nästa gång Pindolol, sen Emconcor, sen Atenolol - å så håller det på. Nu är jag (än så länge!) något så när klar i skallen så jag klarar det men hur går det för alla äldre som sir illa, hör illa, mor illa och gor illa?

I teveprogrammet annonseras en gammal jättefin film, exempelvis "Dagen gryr" med Jean Gabin.  Toppen! Den vill man ju absolut se!  Men så börjar någon fotbollsmatsch mellan Kazakstans BK och Tadjikistan International. Den pågår i fem timmar och skall kommenteras in i minsta detalj med en ordrikedom värdig en folkhögskolerektor vid höstterminsuppropet.  Skit!




Övriga genrer av Rune Thorsell
Läst 441 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-25 14:57



Bookmark and Share


  aol
du har då verkligen humor tålamod gillas
2008-05-13

    Bodil Sandberg
Ja det där om att du ännu skulle vara någotsånär klar i skallen...det är en blyghet som heter duga...ingen jag känner är då så klar i skalen som DU!!!!Och förutom det så är det här en fenomenalt uppiggande dikt...visst liiiiiiiiite synd är det om dig att du retar upp dig så(säg inget till nån men jag retar också upp på vissa saker..mer än jag borde)men du har ju vad som kräves i slutändan..humor humor tålamod humor!!!!
2007-12-01

  © anakreon VIP
Man märker alltsom åren går:
Världen är ej längre vår.
Nu är man en liten skit
eller ortoceratit.
Best att klia sig i grenen
och ta skydd inunder stenen...
Carl-Erik
2007-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell