Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kalla golvet

Solen går upp och skiner genom persienen
Ännu en dag förstörd

Fan! Jag vill inte kliva upp idag heller
Tunga steg släpar över det kalla golvet
I köket bland ölburkarna från igår i förrgår i förrförrgår och antagligen förra veckan ligger det nästan tomma ciggarett oaketet som köptes på radhusgatans närlivs tillsammans med ett sexpack öl
Utan att sätta på fläkten eller gå ut på ballkongen som hon borde tänder hon ciggaretten och drar ett djupt halsbloss
Det känns inte längre som om livet har någon som helt mening
Vad spelar det för roll om hon slutar försöka?
Resten av hela sitt liv har hon ju misslyckts med
hon antar att hon kommer fortsätta misslyckas
Även om dom receptlagdapillerna hjälper för det mesta
Kan den svarta klumpen bli för stor
För stor för pillerna
För stor för ångesten
För stor för det mesta
När den andra ciggaretten påbörjars tänker hon på sitt misslyckade liv och det ända hon egentligen lyckats med

Sina barn




Fri vers av Zess
Läst 213 gånger
Publicerad 2007-08-17 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zess
Zess