Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev ner tankar, syner och intryck via mail från mobilen, under tio dagar av tystnad. Detta är dess ljud.


Dag 1: Sovande änglar

Lägger mig i gräset, sluter de inre ögonen, öppnar kroppens alla porer, låter dagen treva över livstilla lemmar. Känner tunga ben från vindlätta fötter, nyfiket betraktar vi varandra, opresenterade - men personliga vänner under en avslappnad sol.

En gul fjäril plockar ner solens värme till skuggiga platser, då den passerar över lätt svajande gräs. En myra tar sig upp för att överblicka dagens möjligheter samtidigt som en flugas trötta vingar hänger lojt efter kroppen - vilandes i en mellanlandning. En liten spindel kämpar sig genom bröstkorgens svarta skog, där dagens strålar speglar elden inombords.

Ställer mig på huvud - mot en blå himmel. Ser upp och begrundar marken under mina fötter, på darriga armar mot den mjuka skyn, upplyft av välvda tuvor, skyddad av lätta moln. Om balansen skulle falla ur mina fickor.

-

Gräset ligger runt kroppen och suger åt sig av tyngden från gårdagens krav. Sakta förstår jag, innebörden, av krav-märkta produkter, då jag långsamt blir kravlös.

Kvav förlöst.

Himlen öppnar mina lungor och gräset lägger ängar.

Sovande änglar.

-

Ligger på rygg mot gräset och tittar ner mot det klarblå djuret från himlen vid min sida. Tar ett djupt andetag, följt av några försiktiga armtag.

- Tager du detta liv?

Högtravande och på djuptvatten. Livtag och taggriv, i en långsam simtur genom dagens blåa himmel, över grunda moln och djupa vindar.

Sekundmeter för sekund meter genom tid och liv.

- När simmade du i himlen blåvalv sist?

Senast.

- Nyss, då minnet öppnade dina ögon och jag föll i dem.

-

barnen
kastade sig
i hängmattan

kvittrande
i takt
med syrsor
och avlägsna fåglar

\"Pappa
kan du
ge oss
fart
?
\"

Fadern med solen i ryggen, bara log stilla och sa lugnt.

\"Det,
mina barn
är det sista
jag vill
ge er,
här
\"

Konsumtionens begär hade än så länge barnens själar låsta, men sakta skulle naturen visa

sin kraft

och styrkan av tempot som formar berg och blommors prakt

smeka deras kinder.




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 659 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-19 20:44



Bookmark and Share


  Ilona _L
Vackert och poetiskt, tar du dig igenom denna tystnad!
Bra skrivet tycker jag!
2008-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris